Weer een aantal dagen verder

22 juli 2025 - Petermann, Australië

Katoomba

AUSTRALIE • 15 JUL 2025 •

14 °C

Hoe anders dan gister. Koud, grijs, zelfs wat regen. En dan gingen we ook nog de Blue Mountains in. Dus extra jas, handschoenen en buff mee. Na een korte koffiestop bij Ron, de vader van Rohan gingen we naar de drie zusters. Jaren geleden was René hier al eens, de zusters ook nog steeds. Misschien wel iets geleden door de tijd, maar toch nog fier rechtop. Daarna door naar de Scenic Railway, Scenic Skyway, Scenic Cableway en Scenic Walkway. Het treintje van vroeger was een stuk moderner (en veiliger) maar nog steeds

even steil. Best druk, maar de capaciteit is ook goed en was het wachten te overzien. Mooie uitzichten en tijdens de wandeling nog wat educatie over de kolenmijn. Tamara had de toeristische attractie gelaten voor wat het was en had in het dorp een rustig plekje gevonden om te lezen. Toen we klaar waren met al dat Scenic gebeuren, was een appje genoeg om binnen een paar minuten onze auto voor te zien rijden. Lekker makkelijk. Na het avondeten een spelletje gedaan: What do you meme? Rens bleek het grappigst.

Sydney

AUSTRALIË • 16 JUL 2025 •

18 °C

Vandaag met Tamara en meiden naar downtown Sydney waar we Astrid en dochter troffen. Samen met de ferry naar Manly. In de winkelstraat kochten de meiden en Iise yo-chi, de dames en René koffie en Rens iets fris. Plus een paar heerlijke koeken. Aan de rand van het strand konden we lekker even zitten. De meiden gingen nog even shoppen terwijl wij langs het strand liepen. Rens ging nog even voetje baden. Met het mooie weer toch een beetje balen dat hij zijn zwembroek thuis had gelaten. Lunch haalden we bij de burger bar en bij de Vietnamees. Picknicktafel op de boulevard was perfecte plek om te eten. Met de ferry weer terug naar Circular Quay. Wij bleven nog voor hopelijk een mooie zonsondergang, de anderen gingen vast naar huis. En de zonsondergang was mooi, niet zo rood als eerder deze week maar toch prachtig.

En hoe leuk, naast ons vroeg een jongen zijn vriendin ten huwelijk. De stiekeme foto die ik van het ultieme moment maakte, konden ze waarderen. Met de metro en trein gingen we naar Lindfield. Op straat spotte Rens nog een possum. En hoe relaxed is het dan om gewoon in een huis te verblijven en niet in een hotelkamer.

Bondi

AUSTRALIE • 17 JUL 2025 •

16 °C

Met de trein naar Sydney en vanaf Circular Quay met de ferry naar Darling Harbour. Dit keer onder Harbour Bridge door. De eerste keer dat we met Rens in Australié waren, sliepen we een paar nachten in het Novotel in Darling Harbour. Toen stond het hotel aan de waterkant, inmiddels is er nog van alles tussen gebouwd. Het blijft een levendig deel waar veel mensen graag komen. We liepen via Chinatown door naar Paddy's Market. Geen snuisterijen gekocht, wel internationaal geluncht: Frans, Turks en Cypriotisch. Met de bus helemaal naar Bondi Beach. Rens herkende het van TV. Er was een klein deel afgezet voor zwemmers onder toeziend oog van de lifeguards. Rens ging voor een verkoelende duik. Met de bus, metro en trein terug naar Lindfield. Daar stond de auto klaar om terug naar Tamara te rijden. De meiden waren inmiddels vertrokken voor een paar dagen weg met vriendinnen. Rens is lekker in de weer met Missy. Aaien, spelen met de bal, lui op de bank en uitlaten.

Norah Head

AUSTRALIE • 18 JUL 2025 •

16 °C

Een tripje down memory lane vandaag. Eerst reden we met Tamara naar Marit en Howard voor morning coffee. En vooral veel gebak.

Onderweg hadden we nog een bos bloemen gekocht, "dat had echt niet gehoeven hoor" Met zijn 6-en reden we vanuit Gosford naar Norah Head. We stopten bij het huis van Renés tante Cobi. Zag er nog steeds hetzelfde uit, huis/naambordje hing boven de carport. De nieuwe bewoners zijn er alweer uit en proberen het huis te verhuren.

Rens had de smaak te pakken en wilde ook hier zwemmen. Dus door naar de rockpool.

Inmiddels begon het te regenen en dat ging steeds harder. In de kleedruimte stonden we droog en kon Rens van kleding wisselen. Het was vloed, daardoor was de afzetting met rotsen grotendeels onder water. Toch brak het de meeste golven en was het in de pool redelijk rustig water. Daarbuiten flinke golven.

Na een paar baantjes had Rens genoeg beweging gehad en spoelde met een koude douche het zoute water weg. De regen was wat minder geworden, een soort van droog terug naar de auto tot het laatste stukje...

Volgende stop was bij Norah Head lighthouse.

Gelukkig hier droog. En weer verder naar The Entrance. Door de stortregen liepen we naar een Thais restaurant voor een heerlijke lunch.

De straalkachel zorgde voor de nodige warmte, als je tenminste aan de juiste kant van de tafel zat. Na de lunch trok de regen weg en konden we min of meer droog bij de pellican feeding kijken. Er is meer dan genoeg voedsel voor de vogels, maar zo kunnen de vrijwilligers de conditie van de beesten goed checken en waar nodig bijvoorbeeld vislijnen verwijderen. Op de terugweg naar Gosford stopten nog bij Chris -de moeder van Rohan- voor afternoon coffee. En weer met veel gebak.

Terug in huis bij Tamara ging Rens Missy uitlaten, Ilse en ik pakten de tassen in. Morgen vliegen we naar Alice Springs.

Reisdag

AUSTRALIË • 19 JUL 2025 •

19 °C

Op tijd op. Tamara bracht ons naar de luchthaven. We hebben het fijn bij haar en de meiden gehad. Het vliegtuig vertrok om 9:20.

Over de Blue Mountains richting binnenland.

De grond werd steeds roder. En na een rustige vlucht landden we in Alice Springs. Terwijl Rens de bagage oppakte, gingen lise en ik de huurauto regelen. Een Toyota Yaris Corolla Cross; hybride. Rijdt lekker, voldoende ruimte.

We deden nog wat boodschappen en checkten in bij het hotel. Daarna nog Anzac Hill beklommen. 's Avonds was Rens niet helemaal fit en ging slapen Ilse en ik aten pizza om daarna ook heel op tijd naar bed te gaan.